ezCompany wint European Splash Award én staat wederom in Drupal Top 30 wereldwijd

0

Internetbureau ezCompany heeft een Europese Splash Award in de wacht gesleept voor de nieuwe website van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De awards werden uitgereikt tijdens de Drupal Europe conferentie in Duitsland. Verder werd deze week bekendgemaakt dat ezCompany voor het tweede jaar op rij in de Drupal Top 30 staat. Op deze lijst met organisaties die wereldwijd actief bijdragen aan de ontwikkeling van het populaire open source CMS, is ezCompany het enige Nederlandse bedrijf.

Winnaar European Splash Award
ezCompany en de Erasmus Universiteit Rotterdam wonnen eerder dit jaar de felbegeerde Nederlandse versie van de Splash Award, en afgelopen dinsdag dus de Europese. Het winnende project, de website van de Erasmus Universiteit inclusief de studenten- en medewerkersportal, is het grootste Drupal 8 project in Nederland. In tien maanden tijd heeft een team van ezCompany met medewerkers van de universiteit en collega’s uit de Drupal community een nieuw, veilig, responsive en toekomstbestendig Drupal 8 platform gerealiseerd.

De nieuwe website www.eur.nl vervangt het oude TYPO3 systeem, en bestaat uit meerdere subsites voor de diverse faculteiten en instituten. Een belangrijk uitgangspunt van het project was ‘multichannel content’, te beheren via één CMS. Hierdoor hoeft content slechts één keer gemaakt te worden om vervolgens in meerdere websites en kanalen te kunnen worden gebruikt. Hans Pleysier, Project Manager Vervanging CMS bij de Erasmus Universiteit: ‘We zijn erg tevreden over de resultaten. De website is sinds de overstap ruim 36% sneller geworden en we scoren qua toegankelijkheid een stuk hoger dan het gemiddelde voor onderwijsinstanties.’

ezCompany in Drupal top 30 wereldwijd
Uit het jaarlijks onderzoek ‘Who sponsors Drupal development?’ van Dries Buytaert, oprichter en project-lead van Drupal, komt naar voren dat ezCompany in Nederland de grootste bijdrage aan de ontwikkeling van Drupal levert. Het staat net zoals vorig jaar als enige Nederlandse bedrijf in de top 30 van bedrijven die wereldwijd meewerken aan de broncode van Drupal. Deze 30 bedrijven zorgen samen voor 50% van alle ontwikkeling van Drupal en leveren dus een cruciale bijdrage aan de verdere groei van het platform. Drupal is hét open source contentmanagementsysteem en -framework dat uitermate geschikt is voor het bouwen van krachtige en effectieve websites, multisites en (mobiele) applicaties. Het is de motor achter meer dan een miljoen websites wereldwijd, waaronder die van Harvard University, NBC, eBay, Tesla en NASA.