Oogkliniek innoveert met online oogmeting

0

Vanaf nu hoeven patiënten van Vision Ooglaseren die hun sterkte niet weten, voorafgaand aan hun behandeling niet meer de deur uit om hun sterkte op te laten meten. Dankzij de online oogtest van easee kunnen patiënten vanuit huis hun ogen testen. Het enige wat ze nodig hebben, zijn een laptop en een smartphone.

Easee voor Vision
Vision Ooglaseren is een van Nederlands grootste en meest ervaren ooglaserklinieken. Voorafgaand aan alle ooglaserbehandelingen die Vision uitvoert moet de kliniek onder andere de sterkte van de ogen weten. Daar springt easee in: patiënten die niet zeker zijn van hun oogsterkte kunnen of naar de opticien of de online oogtest via easee doen. Met de online test weten patiënten binnen een kwartiertje of het zin heeft om een vooronderzoek voor ooglaseren in te plannen, of dat ze beter met hun gevalideerde recept een nieuwe bril of lenzen kunnen bestellen.

Wereldwijd een passende oogtest
Deze samenwerking met een ooglaserkliniek is een primeur. Voor de eerste keer wordt de online oogtest van easee op grotere schaal ingezet bij ooglaserklinieken. Dat maakt een oogmeting een stuk toegankelijker – nu in Nederland, maar in de toekomst wellicht ook in landen waar oogmetingen nu voor de meeste mensen nog onbereikbaar zijn. Door gebrek aan oogartsen en geschikte apparatuur is het in veel ontwikkelingslanden nog altijd lastig om aan een passende bril te komen. Dankzij easee komt daar in de toekomst verandering in.