Nokia 7 plus is ‘Consumer Smartphone’ van het jaar op EISA Awards 2018

0

HMD Global, the home of Nokia phones, kondigt vandaag aan dat de Nokia 7 plus door de Expert Imaging and Sound Association (EISA) verkozen is tot ‘Consumer Smartphone’ van het jaar. De EISA Awards worden beoordeeld door ’s werelds grootste onafhankelijke panel bestaande uit meer dan 55 van de meest gerespecteerde vakbladen en websites. Zij prezen de Nokia 7 plus collectief vanwege zijn opvallende design, krachtige prestaties en indrukwekkende beeldmogelijkheden, en dat na het toestel te hebben afgewogen tegen de stevige concurrentie in een van de meest gewilde Award-categorieën.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, zegt:
“De Nokia 7 plus is ontworpen om alles te bieden waarvoor wij als bedrijf staan. We zijn dan ook heel erg blij dat dat zijn weerklank vindt bij kenners van de industrie. We streven ernaar om smartphones te ontwikkelen die beschikken over de ideale mix van kracht, fotografiefuncties en een stijlvol design over alle prijsniveaus heen. De Nokia 7 plus is de belichaming van onze missie om toestellen op de markt te brengen die zowel mooi als krachtig zijn, en allemaal aan een uitzonderlijke prijs. Nu zo’n gerenommeerd panel als EISA de Nokia 7 plus erkent, bewijzen we dat het mogelijk is om wereldklasse en inhoud in één krachtig toestel te combineren.”

Nokia 7 plus: de ‘flagship’-held voor iedereen
De Nokia 7 plus is een echte held in het Nokia-smartphoneassortiment, speciaal gemaakt om creatievelingen verbluffende content te laten creëren. De smartphone combineert innovatieve optische hardware en beeldvormingsalgoritmen en legt daarbij momenten vast op foto’s die levensecht lijken. Twee sensoren aan de achterkant met ZEISS-optica combineren een ultragevoelige 12MP-breedhoekcamera met een 13MP-sensor. De breedhoekcamera zorgt voor indrukwekkende prestaties in zowel omstandigheden met weinig licht als wanneer het extra helder is; de 13MP-sensor beschikt over een 2x optische zoom voor momenten waarop je wenste dat je wat dichterbij stond. De Pro Camera-modus van de Nokia 7 plus zorgt er bovendien voor dat je foto’s kunt nemen als een pro door de snelle en makkelijke manuele controle over geavanceerde camera-instellingen, zoals witbalans, focus, ISO, sluitertijd en belichting.

Met zijn indrukwekkende 16MP-camera met ZEISS-optica aan de voorzijde, past de Nokia 7 plus zich aan aan omstandigheden met weinig licht door de lichtgevoeligheid te verhogen om zo perfecte selfies te garanderen. Verbeterd Dual-Sight activeert simultaan de camera’s aan de voor- en achterzijde om de ultieme #Bothie vast te leggen. Foto’s en video’s kunnen onbeperkt geüpload worden naar Google Photos. Drie microfoons zorgen voor 360°-Nokia-omgevingsgeluid voor bij jouw 4K-video en geven je publiek het gevoel midden in de actie te zitten – goed voor content die niet zou misstaan op het grote scherm.

Het toestel beschikt over een verbluffende batterijduur van twee dagen en is ten allen tijde geoptimaliseerd voor maximale prestaties. Met zijn zacht gebogen achterkant en slanke randen biedt de Nokia 7 plus je een ervaring op groot scherm in een comfortabel en stijlvol pakket. Het levendige 6-inch 18: 9 Full HD +-scherm maakt de Nokia 7 plus ook perfect voor browsen, het gebruik van sociale media, gaming en andere vormen van entertainment.

Design, innovatie en technologie
Bij de EISA Awards brengen experts van over de hele wereld hun stem uit in verschillende categorieën, waaronder Fotografie, Hi-fi Home Theatre en Mobiele toestellen. Alle producten die genomineerd zijn voor een EISA Award ondergaan een uitgebreid beoordelingsproces bestaande uit meerdere fasen, waaronder intensieve tests om hun technologie, design en innovatiegehalte te beoordelen. Producten die aan al deze strenge tests voldoen, worden in hun respectievelijke categorieën op de shortlist geplaatst – een bewijs van hun wereldklasse. De Nokia 7 plus, die over de hele lijn uitblonk, werd verkozen tot de belangrijkste consumentensmartphone in de categorie ‘mobiel toestel’. De smartphone ontvangt daarvoor de EISA Award voor 2018-19.

Een lijst met alle prijswinnaars is beschikbaar op de EISA-website. De winnende producten zullen worden gepresenteerd tijdens IFA, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld, die van 31 augustus tot 5 september plaatsvindt in Berlijn.