De klassieke en verfijnde Nokia 5.1 komt aan in Nederland

0

HMD Global, the home of Nokia phones, kondigt de release aan van de nieuwe Nokia 5.1, die vanaf deze week verkrijgbaar is tegen de adviesprijs van 199 euro. Het aluminium ontwerp is geperfectioneerd om een optimale kwaliteit, ligging in de hand en stijl te bereiken, met behoud van de robuustheid en betrouwbaarheid die men van een Nokia-smartphone mag verwachten. Met zijn hoge schermresolutie, zijn 40% snellere processor en verbeterde camera’s biedt de Nokia 5.1-fans een soepelere en meer premium ervaring dan zijn voorganger.

Hoogwaardig vakmanschap
In lijn met het klassieke ontwerp van de vorige generatie is de nieuwe Nokia 5.1 tegelijk sober, compact en elegant. De body is vervaardigd uit één enkel 6000 series aluminium blok. Een nauwgezet proces van verspanen, anodiseren en polijsten in 33 stappen levert bovendien een gesatineerde afwerking en een aangenaam handgevoel op.

De nieuwe Nokia 5.1 wordt geleverd met een slankere behuizing van 2 mm en zeer verzorgde details, zoals onder meer de overeenstemming van de afgeronde randen van het scherm met de hoeken van de telefoon. Of het nu gaat om surfen op het web, het bekijken van televisieprogramma’s, het delen van foto’s op sociale netwerken of het spelen van games: het is nog nooit zo eenvoudig geweest om content te bekijken op dit 5,5” 18:9 HD-scherm.

Nóg krachtigere prestaties
Met zijn nieuwe octa-core processor biedt de Nokia 5.1 soepelere algemene prestaties en is hij ook 40% sneller en krachtiger dan de vorige generatie. Zo kan de gebruiker probleemloos content creëren, bewerken en meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren.

De verbeterde 16MP-camera met fasedetectie-autofocus achteraan registreert elk detail, terwijl de groothoekcamera aan de voorkant elk belangrijk moment vastlegt. De vingerafdruksensor van de Nokia 5.1 is op de achterkant van de telefoon geplaatst, zodat je de telefoon met je wijsvinger kan ontgrendelen.

Stefan De Clerck, algemeen directeur van HMD Global Benelux, merkt op:
“Voor veel mensen is hun smartphone het eerste waar ze ’s ochtends en het laatste waar ze ’s avonds naar kijken. Het maakt niet uit hoeveel je aan een telefoon uitgeeft, elke gebruiker verdient een betrouwbare, mooie en goed werkende smartphone. De Nokia 5 is een van onze meest populaire telefoons in deze prijsklasse en we denken dat onze fans de verbeteringen die we aan deze formule hebben aangebracht goed zullen onthalen.”

Een pure, veilige en altijd up-to-date Android One-ervaring
De Nokia 5.1 is de jongste telg van de Android One-familie en vult het volledige scala van Nokia smartphones aan die al een door Google ontworpen slimme en veilige ervaring bieden. Nokia-smartphones met Android One bieden meer opslagruimte en autonomie, evenals de nieuwste innovaties van Google op basis van artificiële intelligentie.

De Nokia 5.1 ontvangt drie jaar lang maandelijkse veiligheidspatches en twee jaar updates van het besturingssysteem, zoals gegarandeerd door het Android One-programma. Daarmee is de nieuwe Nokia 5.1 een van de meest beveiligde telefoons en altijd up-to-date met de nieuwste Google-services, zoals Google Assistant en Google Photos dat gratis hoogkwalitatieve foto-opslag biedt.

Het toestel wordt standaard geleverd met Android Oreo ™, zodat de gebruiker kan profiteren van de nieuwste functies – waaronder Google Assistant, Google Lens en Picture-in-Picture voor multitasking. Android Instant Apps zorgt ervoor dat gebruikers apps gemakkelijk kunnen ontdekken en uitrollen. Daarenboven zijn er 60 nieuwe emoji en functies voor batterijoptimalisatie, zoals een beperking van apps die op de achtergrond draaien. De Nokia 5.1 is klaar voor Android Pie.

Beschikbaar in 3 verschillende kleuren: koper, getemperd blauw en zwart. Opslagopties: 2GB/16GB. De Nokia 5.1 is beschikbaar in de Benelux tegen de adviesprijs van 199 euro.