De mobiele telefoon als wapen in de strijd tegen zorgongelijkheid in Afrika

0

Met de campagne https://geefdetoekomst.nl vraagt Stichting HealthConnect aandacht voor de enorme impact die de mobiele telefoon kan hebben in de strijd tegen ongelijkheid in de gezondheidszorg in Afrika. Een donatie vanaf je eigen mobiele telefoon activeert nu direct de zorgverzekering op de mobiele telefoon van een moeder met haar hele gezin in Kenia. Zo wordt het krijgen van zorg voor zelfs de allerarmsten in Kenia mogelijk. Werken aan een betere toekomst kan alleen als je je goed voelt, of naar de dokter kunt als dat nodig is, daarom is toegang tot de zorg de sleutel voor een zelfstandige financiële toekomst.

Mobiele telefoon democratiseert zorg in Kenia

Voor nog geen 10 dollar koop je in Kenia al een simpele mobiele telefoon. En als je dat geld niet hebt, kun je wel een simkaart krijgen en een mobiele telefoon delen. Dat wordt ook veel gedaan. Door de komst van het mobiele betaalplatform M-Pesa heeft mobiel betalen in Kenia een enorme vlucht genomen Het is nu ook mogelijk om een digitale zorgportemonnee op een simkaart te zetten van zelfs de allerarmsten in Kenia. Daarmee kunnen zij sparen en betalen voor onder meer zorg, zonder tussenkomst van een bank.

Deze technologische innovatie creëert daarmee mogelijke impact op een hele financiële dienstensector en op de economie van het hele land. Meer dan 90% van de arme Kenianen heeft nog geen zorgverzekering. In landen als Kenia bestaat er geen sociaal vangnet voor mensen die door ziekte niet kunnen werken. En dat maakt het heel lastig te bouwen aan een financieel zelfstandige toekomst.

Daarom heeft Stichting HealthConnect een platform ontwikkeld waarmee rechtstreeks steunen aan de zorgverzekering van een moeder mogelijk is. Geen ondoorzichtige donaties, maar rechtstreeks van mens tot mens. Je ziet meteen op je mobiele telefoon wie de zorg krijgt.

100% naar de zorg
Stichting HealthConnect vindt het belangrijk dat 100% van de donaties via https://geefdetoekomst.nl direct en volledig terecht ten goede komen aan de Keniaanse moeders en hun gezinnen. Door de snelle en transparante transactie zorgt een donatie ervoor dat basisgezondheidszorg meteen mogelijk is voor het hele gezin. Om dit waar te maken heeft Stichting HealthConnect grote en bekende donoren bereid gevonden om de bijkomende kosten voor de actie en het programma te dekken. Donateurs betalen dus niet voor overhead, programmakosten of de ontwikkelkosten van het platform. Maar 100% van het gedoneerde geld gaat naar waar het voor bedoeld is: gezondheidszorg mogelijk maken voor mensen die het hard nodig hebben.

Over Stichting HealthConnect
Stichting HealthConnect introduceert een nieuwe manier van geven waarmee we zoveel mogelijk mensen hopen te bereiken. De campagne geefdetoekomst.nl heeft zich ten doel gesteld voor het einde van het jaar 2000 gezinnen te steunen. Kijk voor meer informatie op www.geefdetoekomst.nl.

Stichting Health Connect is een initiatief van de PharmAccess Group. De initiatieven van PharmAccess worden structureel gesteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Postcode Loterij.