Online oogtest krijgt investering om Europa te veroveren

0

Easee, een high-tech start-up gespecialiseerd in online oogtesten, heeft groeikapitaal ontvangen van Nimbus Ventures, een investeringsmaatschappij die kapitaal ter beschikking stelt aan jonge bedrijven om hun activiteiten op te kunnen schalen. Met de investering heeft easee als doel om miljoenen mensen in staat te stellen om een snelle, makkelijke en betrouwbare oogtest te doen vanuit huis.

Omdat de oogzorgmarkt zich meer en meer online begeeft, is er een sterke groei in de vraag naar snelle en adequate oogtests, zeker om aan de behoefte van de jonge en drukke generaties te voldoen. Het gebrek aan een kwalitatieve online oogtest is een obstakel voor zowel e-commerce als de gezondheidszorg. Om dit probleem op te lossen heeft easee een platform ontwikkeld in nauwe samenwerking met UMC Utrecht en volledig in lijn met de eisen van de Europese Commissie. De easee test is de eerste CE-gecertificeerde online oogtest in de wereld. Met easee’s nieuwe technologie hoeven klanten niet langer afspraken bij de opticien in hun agenda te proppen. Vanaf nu kunnen ze online hun ogen testen en daarbij een gevalideerd brilrecept ontvangen op welk moment en plek ze maar willen.

De jonge R&D-afdeling van het bedrijf gebruikt data-analyse en ‘machine learning’ om haar product te verbeteren en werkt aan nieuwe technieken die komend jaar op de markt zullen komen. De eerste stap naar Europese groei is al genomen; sinds vorige maand is het bekende brillenmerk Ace & Tate begonnen om easee’s intelligente oogmeetplatform te gebruiken, om het bestellen van nieuwe brillen makkelijker dan ooit te maken. Het aangetrokken kapitaal zal worden gebruikt voor verdere ontwikkeling van het platform en een versnelde commerciële uitrol.

Yves Prevoo, oprichter en CEO van easee: “Nimbus Ventures heeft ervaring met de uitdagingen in het opschalen van technologiebedrijven. We hebben veel vertrouwen dat hun hands-on ondersteuning onze groei kan versnellen. Onze techniek kan de toegang tot oogtesten voor miljoenen mensen in de wereld verbeteren. We zijn zeer enthousiast om het bedrijf samen met Nimbus Ventures naar het volgende niveau te brengen.”

Auke van den Hout, medeoprichter en partner van Nimbus Ventures: “Easee past bij onze portfolio vanwege haar enorme potentie om op te schalen. Het bedrijf is klaar om het platform over de grens te tillen en we zijn erg enthousiast om easee te ondersteunen in deze mooie reis.”