FIFA-academy Ruud Gullit tekent Braziliaans supertalent

0

Ruud Gullit heeft afgelopen vrijdag via de kanalen van Team Gullit bekend gemaakt dat het Braziliaanse FIFA-talent Henrique Lempke zich aansluit bij Team Gullit. Het is het eerste internationale talent dat zich aansluit bij Gullit’s FIFA-academy. Max Verstappen, naast F1 coureur ook zeer goede FIFA speler, haakte hier meteen op in met een video om hem te feliciteren en uit te dagen voor een wedstrijd.

Het 18-jarige supertalent, die in de community bekend staat als Zezinho, zal voor het eerst uitkomen voor Team Gullit tijdens de play-offs van de FIFA eWorld Cup, dat van 31 mei 2018 tot en met 2 juni 2018 plaatsvindt in Amsterdam. Tijdens de kwalificatie in Manchester eindigde de Braziliaan bij de laatste vier en wordt daardoor gezien als één van de meest veelbelovende FIFA-talenten van het moment.

“Ik ben ontzettend trots dat Henrique als eerste internationale talent bij Team Gullit aansluit. Wij zijn al met hem in gesprek sinds begin februari, nog voor zijn grote doorbraak tijdens de kwalificatierondes van de FIFA eWorld Cup in Manchester. Wij hopen binnenkort nog meer internationaal talent een plaats te kunnen bieden in de academy”, aldus de Ballon d’Or winnaar.

Begin dit jaar lanceerde Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy ter wereld. Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen het spel naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast ontwikkelt de academy eigen software tools en ondersteunt het de talenten op het gebied van management en social media.

De selectie van Team Gullit bestaat verder uit de Nederlanders Floris Jorna (19), Julian van den Berg (18) en Dani Visser (16). De spelers worden beschouwd als één van de meest veelbelovende talenten in de FIFA-wereld.