Online oogtest vindt partner met visie

0

Geen tijd om een afspraak te maken bij de opticien? Dat hoeft ook niet meer. Want easee introduceert Europa’s eerste online oogtest: dus gewoon thuis je ogen meten. En om het nog wat makkelijker én mooier te maken gaat easee samenwerken met Amsterdam-based brillenmerk Ace & Tate. Een stijlvol online-first brillenmerk met maar liefst 27 winkels in Nederland en de rest van Europa.

Hoe werkt easee?
Het innovatieve principe van onze online oogmeting is simpel. Je hebt alleen een laptop, smartphone en drie meter ruimte nodig. De telefoon dient als afstandsbediening, terwijl de
oogtest je op de laptop verschillende afbeeldingen laat zien. De test duurt ongeveer 15 minuten en na afloop is het resultaat meteen op het scherm te zien. Dit wordt vervolgens gecontroleerd door een optometrist. Met je gecontroleerde recept kun je dan online (en offline) heel makkelijk een bril of lenzen kopen. Bovendien is je brilrecept gevalideerd, net als bij de opticien.

Waarom easee?
In een digitale wereld waar iedereen gewend is om alles online te doen, gebeurt een
oogmeting en het kopen van een bril nog steeds zoals 100 jaar geleden. En terwijl 65% van de volwassenen een bril of lenzen nodig heeft, laat slechts de helft regelmatig zijn ogen testen. Puur omdat het een tijdrovende bezigheid is. easee heeft daarom ‘s werelds eerste CEgecertificeerde online oogtest ontwikkeld. Net zo accuraat als de metingen van een opticien, maar een stuk makkelijker om te doen. Sinds de oprichting van easee in 2016 is onze oogtest uitvoerig getest in samenwerking met medische experts en klinische testdata.

De test maakt gebruik van slimme algoritmen en is gecertificeerd met het CE-keurmerk
als klasse 1 medisch hulpmiddel. Hierdoor zijn veiligheid en kwaliteit gewaarborgd. Zo
worden testgegevens dynamisch geanalyseerd en krijgen klanten altijd een persoonlijk en
nauwkeurig recept, gevalideerd door een optometrist.

Doe de online ogentest hier.