Alles voor het eindexamen in je broekzak met de ExamenOverzicht app

0

Eindexamenplatform ExamenOverzicht heeft op 11 maart een gloednieuwe app voor het centrale eindexamen gelanceerd. Scholieren van het VMBO, HAVO en VWO kunnen daarmee voor het eerst onderweg samenvattingen van de examenstof lezen, uitlegvideo’s kijken, oefenexamens maken, begrippen leren en een persoonlijk examenrooster bijhouden. De app is gratis te downloaden voor zowel Android als iPhone. De app is sinds de lancering al 10.000 keer gedownload. YouTuber Paul Goudsmit, beter bekend als KingAlert, noemt de app “superhandig”.

Een app maken voor iets dat er nog niet is: het is bijna niet meer mogelijk. ExamenOverzicht waagde zich eraan. “Wij wilden toch graag iets extra’s bieden”, vertelt oprichter van de jonge startup ExamenOverzicht Guilherme Luttikhuizen dos Santos. “En direct vanuit een app voor je examen leren, dat kon nog niet. Toen besloten we om deze app te maken. De scholieren van nu zijn meer dan ooit met hun telefoon bezig. Dan mag een app zoals deze niet missen.” ExamenOverzicht zette al in op digitaal leren door haar samenvattingen in een online omgeving op de eigen website aan te bieden. Daarnaast brengt ExamenOverzicht nog steeds papieren samenvattingen en oefenboeken uit.

YouTubers over ExamenOverzicht
Over een maand starten de eindexamens van het voortgezet onderwijs. Een spannende tijd breekt aan voor de ruim 200.000 eindexamenkandidaten. “Ons doel is altijd geweest om examenkandidaten te helpen slagen”, vervolgt Luttikhuizen dos Santos. “Efficiënt leren staat centraal. Die behoefte is er, dat blijkt ook uit de recente publicatie van de Vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs (VO-raad). Te veel focus op examenoefeningen in plaats van het leren zelf. Die berichtgeving sterkt ons in het idee dat onze app echt meerwaarde heeft.” Dat daar een maatschappelijk belang mee gemoeid is, vindt ook Paul Goudsmit. Op de vraag tot samenwerking om zijn kijkers via zijn kanalen TheKing77NL en KingAlert over ExamenOverzicht te vertellen, reageerde hij direct enthousiast. Ook YouTuber Brian Doet besteedde aandacht aan ExamenOverzicht.

“Supercool, innovatief, heel erg vet”, noemt hij ExamenOverzicht in de video die binnen 24 uur bijna 12.000 keer bekeken werd. “Ik ben hier heel erg enthousiast over. En vooral met mijn lerarenhart. Dit is heel erg rustgevend richting je examen. Dan ga je met minder stress je examen in: wat wil je nog meer?”

Over ExamenOverzicht
ExamenOverzicht is in 2012 opgericht. Het eindexamenplatform onderscheidt zich door beknopte en interactieve samenvattingen voor alle vakken op alle middelbare schoolniveaus aan te bieden die alsnog alle leerstof bevatten. De samenvattingen zijn geschreven door de beste scholieren uit de klas en zijn gecontroleerd door docenten. “Niet eromheen lullen, gewoon to the point”, vat Goudsmit de beknoptheid samen.

Winactie: examenreis voor vier personen
Wie tot en met 13 mei 2018 een bestelling plaatst op ExamenOverzicht.nl, maakt automatisch kans op het winnen van een examenreis voor vier personen naar Sunny Beach, Bulgarije. Ga voor meer informatie naar http://www.examenoverzicht.nl/examenreis-2018.