Bonque ontwikkelt een sollicitatiegame waarmee sollicitanten letterlijk strijden voor een baan

0

Bonque (de grootste online IT Jobsite) ontwikkelt een sollicitatiegame waarmee sollicitanten hun concurrentie kunnen uitschakelen. Dé manier om een match tussen bedrijf en kandidaat te maken en nadrukkelijk te selecteren op basis van de zichtbaar geworden competenties. Het spel zal Jobworld Odyssey gaan heten. Wanneer je online intunet, kom je in de digitale wereld terecht. Feitelijk stap je in de arbeidsmarkt. Op het moment dat je start, kun je kiezen in welke wereld je jouw game wil beginnen. Het land van je keuze is de functie waar jij voor gaat strijden. En winnen in deze game is het winnen van een baan. Kortom: het solliciteren van de toekomst.

Sollicitanten starten met een basisuitrusting die ze voor een deel zelf mogen samenstellen. Hier begint ook het spelen van het spel al. Met welke uitrusting verwachten zij zich het beste te kunnen verdedigen? Onderweg kunnen ze objecten vinden en veroveren, of winnen aan de hand van opdrachten. Die opdrachten kunnen een directe afspiegeling zijn van werkzaamheden die in het bedrijf voorkomen. Maar zijn vooral ook gericht op het zichtbaar maken van bepaalde competenties. Ze kunnen een beroep doen op je intellect, aanpassingsvermogen, snelheid of bijvoorbeeld creativiteit. Maar dat zijn niet de enige vaardigheden waarop je getest kan worden: ook samenwerking en communicatie bijvoorbeeld kunnen getest worden. Aan de hand van de punten die een kandidaat scoort, ziet hij pas hoe de opdracht is volbracht. Waar het bedrijf op selecteert, weten kandidaten niet van tevoren. Een bedrijf kan hiermee veel gerichter selecteren op competenties en de perfecte teams samenstellen. Als basis zijn de teamrollen van Belbin aangehouden.

De sollicitatiegame is nog in ontwikkeling en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Begin Q4 is de verwachte opleverdatum. Op dit moment worden nog testers gezocht.