OutSystems boekt 63 procent omzetgroei in 2017

0

OutSystems, leverancier van hét Low-Code platform voor applicatieontwikkeling, meldt dat de toenemende adoptie van Low-Code heeft geleid tot een recordgroei. In 2017 heeft OutSystems een omzetgroei gerealiseerd van 63 procent. Het bedrijf heeft 275 enterprise-klanten opgetekend en in totaal ontwikkelen 50.000 developers applicaties met OutSystems.

“Met ons Low-Code platform versnellen onze klanten de ingezette initiatieven op het gebied van digitale transformatie”, aldus Paulo Rosado, CEO bij OutSystems. “Deze successen wakkeren de wereldwijde vraag naar Low-Code uit elke grote markt aan.”

OutSystems benadrukt de succesvolle adoptie van Low-Code met klanten zoals Logitech. Dit bedrijf verving ruim 80 verouderde Lotus Notes-applicaties in een tijdsbestek van 18 maanden met behulp van OutSystems. Ook Deloitte en Prudential demonstreerden recentelijk op een conferentie de kracht van het OutSystems platform, waar zij applicaties presenteerden die Artificial Intelligence en Internet of Things inzetten om risicoanalyses te automatiseren.

“Wij vinden het geweldig dat klanten onze oplossing inzetten om een zeer gevarieerd spectrum van digitale transformatieprojecten in goede banen te leiden”, zegt Pedro Pimenta, Chief Customer Officer bij OutSystems. “Van het stroomlijnen van interne operaties tot het aanleveren van nieuwe, disruptieve klantervaringen; al onze klanten zijn zeer innovatief door de inzet van Low-Code.”

Analisten in de industrie stippen de hoge mate van klantsucces regelmatig aan als een belangrijke kracht van OutSystems. Tevreden klanten hebben OutSystems verkozen als het nummer één Low-Code platform op reviewsites zoals Peer Insights, G2Crowd en TrustRadius.

De hoogtepunten van OutSystems uit 2017 zijn:

  • 63 procent omzetgroei;
  • 275 klanten opgetekend en 50.000 developers maken gebruik van OutSystems voor het ontwikkelen van applicaties;
  • Het uitrollen van grote digitale transformatieprojecten met partners als Deloitte, Cognizant, KPMG, Tech Mahindra, ATOS, NCS, CTC en Persistent Systems;
  • Leiderschapspositie in vier industry reports van Gartner en Forrester;
  • 60 productupdates voor het platform, van Low-Code innovatie zoals visual mobile debugging tot veiligheidscertificering, waaronder ISO en SOC.

Klaar voor 2018
OutSystems bereidt zich voor op een nog grotere groei in 2018 door het bestuur uit te breiden en meer werknemers aan te nemen. Tom Schodorf, voormalig SVP van Sales en Field Operations bij Splunk, en John Kinzer, CFO bij HubSpot, zijn recent toegevoegd aan het bestuur. Bill Macaitis, voormalig CRO/CMO bij Slack, is aangesloten als adviseur.

In 2017 groeide OutSystems snel door naar meer dan 600 medewerkers wereldwijd. Ook werd OutSystems genoemd als een van de Best Cloud Computing Companies en CEO’s to Work for door Forbes, gebaseerd op Glassdoor scores. Met 55 nieuwe werknemers in januari gaat OutSystems 2018 in met meer dan 650 werknemers.