Duitse voetbalbond kiest voor Beyond Sports Technologie voor gebruik bij Duitse nationale teams

0

De Duitse voetbalbond (DFB), wereldkampioen van 2014, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met sporttechnologiebedrijf Beyond Sports om cognitieve training en analyses te leveren met behulp van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) toepassingen. De DFB zal zich richten op het verbeteren van zowel de besluitvormingsvaardigheden als het ruimtelijk bewustzijn van nationale teamspelers, met behulp van de VR Match Analysis & Training-producten van Beyond Sports.

De technologie die Beyond Sports biedt, is gebaseerd op echte matchgegevens en stelt clubs, federaties en omroepen in staat om scenario’s te analyseren en te creëren op basis van een bepaalde tactische of narratieve benadering. Implementatie van de technologie in het DFB-trainingscurriculum begint deze maand met het eerste team en wordt bij alle teams geïmplementeerd zodra het nieuwe DFB-trainingscentrum in Frankfurt is voltooid.

De integratie van de Virtual Reality-technologie is de volgende logische stap in het ontwikkelingsprogramma van de DFB. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën, heeft de DFB een plan gemaakt om nieuwe oplossingen te implementeren die hun systeem ten goede komen. Het programma heeft als doel spelers te trainen en analyseren in gesimuleerde omgevingen. In plaats van normale analytische hulpmiddelen te gebruiken, biedt Beyond Sports training en analyses aan vanuit een first-person-perspectief, waardoor gebruikers nieuwe inzichten over cognitie kunnen krijgen via de ogen van spelers, coaches en zelfs tegenstanders.

”We zijn verheugd om samen te werken met de wereldkampioen en om te helpen bij het kwantificeren en trainen van cognitie bij spelers. De DFB is een van de meest innovatieve sportfederaties, dus ik ben ervan overtuigd dat we via onze applicaties een bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van spelers in hun systeem aldus Sander Schouten, COO of Beyond Sports.