SmartHalo: Connected apparaat op je stuur voor snel en veilig fietsen

0

De Canadese startup SmartHalo Technologies Inc., een urban mobility technology innovator, introduceert de SmartHalo®. Dit ronde, minimalistisch ontworpen apparaat voor op ieder fietsstuur toont de snelste weg naar een bestemming, zorgt voor verlichting als het donker is, helpt om veilig aan te komen en beschermt de fiets met een geïntegreerd alarmsysteem tegen diefstal. SmartHalo is hét slimme fietsapparaatje.

SmartHalo komt tegemoet aan de uitdagingen van fietsers in de stad en draagt bij aan groenere, vriendelijkere steden. Dit omdat zij dankzij de visuele informatie en geluiden op de SmartHalo hun smartphone in hun jaszak of tas kunnen laten zitten. Met zijn strakke design past SmartHalo bovendien op elk fietsstuur. Hij is via bluetooth te koppelen aan de SmartHalo-app, die werkt op zowel iPhone als Android smartphones.

  • Nauwkeurige en intuïtieve navigatie met de veiligste en snelste routes, zonder je blik van de weg af te wenden.
  • Een goed voorlicht dat automatisch aanspringt in het donker (en ook weer uitgaat in het licht) maakt in het donker rijden veiliger en plezieriger.
  • Een luid alarm beschermt de fiets tegen diefstal als er met de fiets gerommeld wordt.
  • Dankzij geavanceerde sportfuncties houdt de SmartHalo automatisch je fietsactiviteiten bij en analyseert deze zonder het apparaat handmatig in of uit te schakelen.
  • De persoonlijke assistent op de SmartHalo geeft automatisch een notificatie bij inkomende telefoongesprekken met een blauwe stip in het midden van het interface.

“We zijn gek van fietsen, technologie en steden. Met SmartHalo willen we de fiets als vervoersmiddel populairder maken en zo bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering”, zegt Xavier Peich, medeoprichter en CEO van SmartHalo

SmartHalo is voortgekomen uit een succesvolle Kickstarter-campagne en pre-sale campagne waarbij inmiddels 10,000 exemplaren aan tevreden klanten zijn uitgeleverd in meer dan 72 landen. Nu breidt het merk verder uit. SmartHalo is in Nederland verkrijgbaar via SmartHalo.bike, Apple.com en in de Apple Store.

Consumentenverkoopprijs is 169 euro.