Ruud Gullit lanceert FIFA esports academy ‘Team Gullit’

0

Voormalig Ballon d’Or winner Ruud Gullit heeft aangekondigd dat hij gaat investeren in de ontwikkeling van esports door ambassadeur te worden van zijn eigen FIFA-academy, genaamd Team Gullit. 

Team Gullit is de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy van de wereld. Voor de oprichting van Team Gullit was het vaak lastig is om als talent door te breken op het internationale podium zonder onderdeel te zijn van een professionele voetbalclub. Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen om hun spel naar een hoger niveau te tillen, zodat ze de sterren van de volgende generatie kunnen worden.

De academy ondersteunt haar spelers op het gebied van training en coaching. Daarnaast ontwikkelt Team Gullit eigen softwaretools om de gameplay van de talenten op zowel strategisch als tactisch niveau te analyseren en te verbeteren. Verder begeleidt het de talenten op managementgebied, met het omgaan met social media en de pers.

“Ik belandde in de wereld van FIFA door mijn twee zoons. Eén van hen speelt profvoetbal en mijn andere zoon speelt liever FIFA. Toen ik vorig jaar de FIFA Wereldkampioenschappen bezocht, besefte ik dat er een enorme wereld achter de videogame zit. De strategie en de keuzes die de FIFA-spelers maken, hebben een sterke gelijkenis met het echte voetbal”, zegt ambassadeur Ruud Gullit.

“Ik ben trots dat ik mijn naam kan koppelen aan een organisatie als Team Gullit, die ervoor zorgt dat talenten goed worden begeleid. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat deze jongens zich kunnen ontwikkelen en daardoor een nog betere speler worden. Ambassadeur worden betekent voor mij dat ik deze talenten nieuwe kansen kan geven en daarin mijn ervaringen als professionele sporter kan delen.”

De selectie van Team Gullit bestaat uit Floris Jorna (18), Julian van den Berg (17) en Dani Visser (16). Deze drie spelers worden beschouwd als één van de meest veelbelovende talenten in de FIFA-wereld. Floris en Dani hebben zich gekwalificeerd voor de play-offs voor de FIFA eWorld Cup in januari. Beide spelers sloten de kwalificatiemaand af in de top64 van de wereld.