Review: devolo Multiroom WiFi Kit

0

Met de devolo Multiroom WiFi Kit haal je een supersnel wifi-signaal in huis op iedere plek die je maar wilt. Dit doordat de drie devolo dLAN 1200+ WiFi ac adapters in de kit gebruik maken van de bestaande stopcontacten in je woning. Je verbindt simpelweg je router met een adapter en steekt vervolgens een andere adapter in een stopcontact in de ruimte waar je internet nodig hebt. Naast wifi die de adapters uitzenden kun je ook gebruik maken de twee LAN aansluitingen die elke adapter heeft. Elk stopcontact wordt zo een wifi-toegang voor smartphone, tablet en computer of een netwerkaansluiting voor computer of game console. Surf of game bekabeld met een snelheid van maximaal 1200 Mbps en communiceer zonder kabels tegelijkertijd op 2,4 en 5 GHz. De devolo adapters zijn een ideale oplossing als je niet overal kabels door je huis wilt aanleggen. Ook brengt het wifi op plekken waar de ontvangst van je huidige wifi netwerk slecht is.

De installatie is een fluitje van een cent. Je haalt de drie adapters uit de doos, verbindt één adapter met je router en steekt een andere adapter ergens in je huis in een stopcontact. Klaar. Maak verbinding met de wifi die de adapter meteen gaat uitzenden of sluit apparatuur bekabeld aan op één van de twee LAN aansluitingen. Steek je vervolgens de derde adapter ook in het stopcontact van weer een andere kamer dan wordt alles automatisch gecombineerd tot één groot dekkend razendsnel wifi netwerk. Bij de test had zelfs de tuin perfect wifi bereik door een adapter in het tuinschuurtje te plaatsen. Ideaal voor die late zomeravonden en je nog geen zin hebt om naar binnen te gaan.

Erg handig is ook dat de adapters gebruik maken van Smart Wifi, wat wil zeggen dat apparaten verbinding maken met het sterkste signaal. Dus wanneer je je verplaatst door het huis schakel je automatisch over naar een andere adapter als dat signaal sterker is dan degene waarmee je op dat moment verbonden bent. Op die manier ben je altijd verzekerd van de beste verbinding.

De 1200+ adapters zijn verder compatible met andere devolo adapters die op lagere snelheden werken of met modellen van andere fabrikanten met een vergelijkbare standaard. Tijdens onze test waren er in de woning zonder problemen ook devolo adapters in gebruik die werkten op de snelheid 200 en 500.

Door middel van automatische codering ben je verder optimaal beschermd tegen ongewenste toegang. Het signaal blijft binnen de eigen woning en is niet toegankelijk voor buitenstaanders. Gasten die op bezoek zijn kunnen eventueel gebruik maken van het aan te zetten gast wifi netwerk. Erg handig als je niet aan iedereen zo maar je wifi codes wilt geven.

Via de devolo cockpit kun je op je computer alle aanwezige adapters zien. Op welke snelheid ze werken en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Ook kun je zo snel en gemakkelijk software updates doorvoeren zodat ze adapters altijd zijn voorzien van de laatste ontwikkelingen.

De adapters zien er mooi wit en glanzend uit en vallen niet op in je interieur. Je mist daarnaast geen stroomaansluitingen doordat elke adapter is voorzien van een stopcontact. De adapters voelen stevig aan en kunnen tegen een stootje. Hooguit kan het glanzende oppervlakte wellicht wat krassen gaan vertonen na verloop van tijd.

Heb je genoeg van het aanleggen van kabels of slechte wifi dan is de Multiroom WiFi Kit van devolo een uitkomst. Zonder technische kennis leg je binnen een paar minuten een volledig dekkend wifi netwerk aan of sluit je op elke gewenste plek bedraad apparaten aan. Gewoonweg perfect.

RECENSIES OVERZICHT
Uiterlijk
8
Robuustheid
9
Installatie
10
Werking
9
Heb je genoeg van het aanleggen van kabels of slechte wifi dan is de Multiroom WiFi Kit van devolo een uitkomst. Zonder technische kennis leg je binnen een paar minuten een volledig dekkend wifi netwerk aan of sluit je op elke gewenste plek bedraad apparaten aan. Gewoonweg perfect.review-devolo-multiroom-wifi-kit