Review: Blue Snowball iCE Black microfoon

0

Testen we een paar maanden terug de Blue Yeti WhiteOut microfoon, is nu zijn kleinere broertje de Blue Snowball iCE Black aan de beurt om eens nader bekeken te worden.

De Blue Snowball iCE Black doet zijn naam eer aan en ziet er daadwerkelijk uit als een zwarte sneeuwbal op een driepoot. De vormgeving is enigszins wennen. Het lijkt niet echt op een microfoon. Je zult waarschijnlijk veel vragen krijgen over wat je nu toch op je bureau hebt staan. Aan de andere kant heeft de microfoon ook wel iets futuristisch. Hij ziet er bijna uit als een soort kleine robot die je wel eens ziet rondrennen in sciencefiction films.

Het uitpakken en installeren gaat in één moeite door. Binnen een paar minuten ben je klaar om je eerste geluidsfragment op te nemen. De inklapbare driepoot draai je in de onderkant van de bal en aan de achterkant steek je de meegeleverde kabel er in. Bij het aansluiten op je computer worden de benodigde drivers automatisch geïnstalleerd. Dat is alles, de microfoon is klaar voor gebruik. Mocht je al een andere microfoon hebben aangesloten op je computer dan moet je wel eerst even in de opname-instellingen van je computer aangeven dat je vanaf nu wilt opnemen met de Blue Snowball iCE black.

De Blue Snowball iCE Black heeft geen knoppen waarmee je de richting van het geluid kunt bepalen, de gevoeligheid kunt instellen of de opname kort wilt onderbreken als je bijvoorbeeld wilt hoesten, zoals de Blue Yeti WhiteOut dat wel heeft. Maar dat neemt niet weg dat de Blue Snowball iCE Black fantastische opnames maakt als je gewoon enigszins recht in de microfoon praat. Het geluid is kraakhelder en zonder ruis. Ook heb je geen last van omgevingsgeluid. De microfoon is te gebruiken voor het maken van vlogs, podcasts, muziekopnames en voor communiceren via bijvoorbeeld skype.

De microfoon is ontzettend degelijk. De microfoon is wel wat topzwaar, dus zorg er voor dat hij op een stabiele en horizontale ondergrond staat. Het ontbreken van knoppen zorgt er voor dat er niets kapot kan gaan mocht hij onverhoopt toch een keer omvallen. De driepoot voelt stevig en de verbinding met de bal is goed. Rubber dopjes aan het uiteinde van de pootjes zorgen er voor dat er geen krassen komen op de ondergrond waar de Blue Snowball iCE Black geplaatst. De aansluiting tussen de driepoot en de bal is verticaal draaibaar zodat de hoek van de geluidsopname aangepast kan worden. Het verdraaien gaat wel behoorlijk stroef, maar dat zorgt er ook voor dat hij tijdens een opname niet zomaar opeens naar beneden zakt.

De microfoons van Blue blinken uit in eenvoud en kwaliteit. Voor microfoons in deze prijsklasse leveren ze niets anders dan professionele geluidsopnames. Iedereen die begint met het delen van filmpjes via YouTube of al een doorgewinterde vlogger is zal blij worden van deze microfoon. Eenvoudig aansluiten en gaan, zonder enige poespas.

En wil je toch net iets meer kunnen regelen aan je geluidsopnames dan kun je altijd nog gaan voor de Blue Yeti Whiteout. Het ligt er maar net aan hoe groot je budget is.

De Blue Yeti  Whiteout kost € 149,95 en de officiële verkoopprijs van deze Blue Snowball iCE Black is € 79,99.

RECENSIES OVERZICHT
Uiterlijk
7
Robuustheid
9
Installatie
9
Werking
8
De microfoons van Blue blinken uit in eenvoud en kwaliteit. Voor microfoons in deze prijsklasse leveren ze niets anders dan professionele geluidsopnames. Iedereen zal blij worden van deze microfoon. Eenvoudig aansluiten en gaan. Zonder enige poespas.review-blue-snowball-ice-black-microfoon