Dit kun je verwachten van de nieuwe OnePlus 5T

0

Morgenmiddag wordt de OnePlus 5T aangekondigd, het nieuwe vlaggenschip van het Chinese bedrijf. Het toestel lijkt op zijn voorganger, maar introduceert enkele verbeteringen.

Groter scherm
Net als vorig jaar brengt OnePlus dit jaar een T-variant uit van zijn smartphone. Waar veel fabrikanten dit jaar overgingen op voorkantvullende, randloze schermen, bleef OnePlus achter. Daar komt nu verandering in met de OnePlus 5T, die over een groter 6 inch-scherm (2160 bij 1080 pixels) beschikt, dat vrijwel de gehele voorkant bedekt. Dit kennen we bijvoorbeeld van de nieuwe iPhone X en Samsung Galaxy S8. Het grotere scherm geeft je meer ruimte om apps op te gebruiken, games te spelen en video’s te bekijken, maar ziet er ook futuristisch uit.

De nieuwste Android-versie
Een andere belangrijke verbetering ten opzichte van de OnePlus 5 is het feit dat de 5T waarschijnlijk op Android 8.0 (Oreo) draait. Oreo is geen hele spannende update, maar maakt Android wel een stukje sneller en geeft je bijvoorbeeld meer opties voor je notificaties. Zo kun je in bepaalde apps instellen welke meldingen je wel of niet wil ontvangen, zodat je meer gerichte informatie ontvangt. Ook zorgt Android 8.0 ervoor dat het uitvoeren van Android-updates makkelijker wordt voor fabrikanten.

Dezelfde hardware
Verder verwachten we grotendeels dezelfde hardware als de OnePlus 5. Zo is er opnieuw een Snapdragon 835-chip, 6/8GB RAM en 64/128GB aan opslagruimte aanwezig. Verder heeft de 5T dezelfde camera’s, al hebben de oprichters van OnePlus wel gehint naar mogelijke (software)verbeteringen. De verwachting is dat het opnieuw gaat om een dubbele camera aan de achterkant (16 + 20 megapixel) en 16 megapixel-frontcamera.

De onthulling van de 5T is morgen vanaf 17.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van OnePlus. Het toestel is vervolgens vanaf 21 november te bestellen, voor een adviesprijs van hoogstwaarschijnlijk 499 euro. Voor het 128GB-model betaal je iets meer: 569 euro.