Samsung lanceert de wearables Gear Sport, Gear Fit2 Pro en Gear IconX

0
Samsung Gear Sport

Nog makkelijker je sportprestaties bijhouden met waterbestendige smartwatch en fitnessarmband

Samsung breidt zijn wearableportfolio uit met drie nieuwe devices: een waterbestendige smartwatch, een waterbestendige fitnessarmband en een nieuwe generatie draadloze fitnessoordopjes Gear IconX. De Gear Sport is een slanke en veelzijdige smartwatch met de focus op fitness, terwijl de Gear Fit2 Pro een geavanceerde GPS sportarmband met slimme functies is. De Gear Sport en Gear Fit2 Pro hebben verbeterde hartslagmonitoring en maken het makkelijk je sportprestaties bij te houden. Dit kan nu ook als je zwemt dankzij Speedo’s trainingsapp Speedo On. Met beide devices luister je tijdens het sporten naar de muziek die jou naar nóg betere prestaties brengt. Ook als je offline bent of je smartphone niet bij je hebt. 

De Gear Sport is een stijlvolle en veelzijdige smartwatch in een minimalistische ronde behuizing. Op het Super AMOLED 1,2 inch scherm is de informatie glashelder zichtbaar. De Gear Sport helpt je om je gezondheids- en fitnessdoelen te behalen. Je krijgt voedingsberichten en aanbevelingen. Ook kun je hem als afstandsbediening gebruiken voor een PowerPoint presentatie of voor je Samsung Gear VR headset.De Gear Fit2 Pro is een geavanceerde fitnessarmband met ingebouwde GPS om jouw trainingsrondje nauwkeurig vast te leggen. Real-time updates en notificaties zijn eenvoudig af te lezen op het curved Super AMOLED 1,5 inch touchscreen.Met de Gear IconX luister je altijd comfortabel naar je favoriete muziek. De oordopjes zijn draadloos. Je kunt ze zowel on- als offline gebruiken en aansturen vanaf je Samsung smartphone[1]. Als je je smartphone aan de oordopjes koppelt, kun je met Bixby[2] het volume regelen met stemcommando’s in het Engels. De Gear IconX is voorzien van de fitnessfunctie Running Coach. Verder laden de oordopjes snel op. De batterijduur is vijf uur voor muziek streamen of zeven uur voor standalone muziek. De oordopjes hebben 4 GB aan intern geheugen.

Of je nu af en toe hardloopt in het park of traint voor je volgende triatlon, Samsung ondersteunt iedereen die een actief leven leidt,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Onze wearables zijn ideaal voor sporters op alle niveaus. Wij willen dat iedereen met onze wearables zijn sport- en gezondheidsdoelen makkelijker kan behalen. Onze fitnesstrackers werken daarom heel intuïtief: iedereen kan er mee uit de voeten. Ook werken we samen met verschillende partijen uit de sportwereld, zoals Speedo, om een actief leven nóg makkelijker te maken.

Samsung Gear IconX

De Gear Sport en Gear Fit2 Pro bieden daarnaast de volgende nieuwe mogelijkheden:

  • Waterbestendig om je zwemprestaties bij te houden: de waterbestendige devices zijn 5 ATM[3] gecertificeerd. Je kunt ze dus prima in het zwembad dragen. Tegelijk bevatten ze Speedo’s trainingsapp, Speedo On. Zo houden de Gear Sport en Gear Fit2 Pro bij hoeveel baantjes je hebt gezwommen, hoe snel je dat doet, het type zwemslag en nog veel meer. Met de app verwerk je je zwemprestaties eenvoudig in je algemene fitnessdoelen. Via de app heb je direct toegang tot het Speedo On platform. Je kunt eenvoudig je vorderingen bijhouden en, als je dat wilt, krijg je op maat gesneden tips en trainingsprogramma’s aangereikt. Daarnaast geeft de app zwemmen een extra sociale dimensie. Je kunt andere zwemmers volgen, meedoen aan challenges en je prestaties delen. Ook kun je via de app meedoen aan wedstrijden én de bekende SWOLF-score ontvangen, waardoor je extra efficiënt kunt leren zwemmen. De data van Speedo On zijn te gebruiken met Samsung Health, het fitness tracking platform van Samsung. Zo krijg je een overzichtelijk beeld van je gezondheids- en fitnessniveau.
  • Eersteklas hartslagmonitor: beide Gears zijn nog nauwkeuriger als het gaat om het bijhouden van je hartactiviteit. Of je nu een ontspannend hazenslaapje doet of een uitputtende fietstocht maakt, na afloop kun je precies zien wat je hartactiviteit is geweest.
  • Premium partnerships: de Gear Sport en Gear Fit2 Pro geven je toegang tot de fitnessapps van Under Armour: Under Amour Record, MyFitnessPal, MapMyRun en Endomondo. In Spotify’s offlinemodus luister je altijd en overal naar muziek, zelfs zonder smartphone.
  • Automatische activiteitenherkenning: de smartwatches herkennen wat je aan het doen bent, van wandelen, rennen, fietsen tot ‘Dynamic Activities’. Dat laatste kan van alles zijn, zoals dansen of basketballen.
  • Persoonlijke motivatie: zo breng je het realiseren van je persoonlijke gezondheidsdoelen dichterbij, doordat je updates en aanbevelingen ontvangt.

De Gear Fit2 Pro is vanaf 15 september in Nederland verkrijgbaar in de kleuren zwart/rood en zwart voor een verkoopadviesprijs van € 229,99. De Gear Sport komt op 27 oktober uit in de kleuren zwart en blauw voor een verkoopadviesprijs van € 349,99. De Gear IconX verschijnt in oktober/november in de kleuren zwart, grijs en roze. De verkoopadviesprijs is € 229,99.

Samsung Gear Fit2 Pro

[1] De Gear IconX is compatible met devices vanaf Android 4.4.
[2] Geldt alleen voor Samsung devices met Bixby, waaronder de Samsung Galaxy Note8, Galaxy S8 en Galaxy S8+.
[3] Gear Sport en Gear Fit2 Pro zijn ISO 22810:2010 gecertificeerd met een 5 ATM rating tot 50 meter onder water onder bepaalde condities. Dit betekent dat je met beide devices veilig in de regen kunt lopen of kunt douchen. Ook kun je ze gebruiken bij activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in een zwembad of de zee. De Gear Sport en Gear Fit2 Pro moet je niet gebruiken als je gaat duiken met zuurstofflessen, waterskiën of andere activiteiten doet met hoge watersnelheden of op grote diepte.