Review: Blue Yeti WhiteOut microfoon

0

Voor de hedendaagse vloggers is het opnemen van geluid erg belangrijk. Het is allang niet meer zo maar even een filmpje in elkaar draaien. Als ware professionals leveren ze elke dag een mini speelfilm op. Hierbij is goed geluid essentieel. Zonder ruis interviews houden, voice-overs opnemen, muziek maken, zingen of met meerdere mensen tegelijk praten, de Blue Yeti WhiteOut heeft alles in huis om aan deze behoeftes te voldoen. Verder kun je hem perfect gebruiken voor het voeren van conference calls of het spelen van netwerk games met je vrienden.

Onder het mom van ‘het oog wil ook wat’ komt er bij het openmaken van de doos een werkelijk schitterend mooie spierwitte retro-look microfoon uit. Zodra je dit naast je computer zet voel je je meteen een pro. Als was het maar omdat menig bekende YouTuber deze microfoon ook gebruikt. Het geheel voelt robuust aan en straalt kwaliteit uit. De verschillende knoppen zijn stevig en werken soepel. Alleen de knop voor het veranderen van de opnamestand draait erg zwaar en het kost enige moeite om deze te verzetten. Dankzij de grote zware voet staat de microfoon stabiel en trillingvrij. De installatie van de hardware verloopt vlot. Minpunt is wel dat in de handleiding de daaropvolgende instructie voor het inregelen onder Windows 10 ontbreekt. Daardoor kost het even tijd om uit te zoeken wat de juiste hardware instellingen zijn zodat de microfoon ook daadwerkelijk geluid opneemt. Maar als hij eenmaal gebruiksklaar is dan is het resultaat er dan ook wel naar.

Met de Blue Yeti WhiteOut wordt geluid opnemen een feest, want door vier verschillende opname standen is voor elk denkbare situatie de perfecte omstandigheid te creëren. Met de stereo stand wordt er links en rechts geluid opgenomen. Handig voor het opnemen van meerstemmige zang of meerdere instrumenten. Voor het vastleggen van een podcast, voice-over, solozang of het bespelen van een enkel instrument is er de stand Cardioid, waarbij het geluid vanuit één richting wordt opgenomen. Omnidirectional is vervolgens de stand die gebruikt kan worden bij conference calls, buitenopnames of concerten doordat het geluid van alle kanten wordt opgevangen. Tenslotte is er dan nog de stand Bidirectional voor het houden van interviews of het zingen van een duet. Kortom voor elk wat wils.

De opnames gemaakt met de Yeti WhiteOut zijn van zeer hoge geluidskwaliteit. Je hoort geen ruis en zowel de hoge als de lage tonen worden helder opgevangen en weergeven. Met de Gain Control knop kun je de gevoeligheid instellen als je bijvoorbeeld bepaalde achtergrondgeluiden niet wilt horen in je opnames. Handig is verder de Mute knop als je even moet hoesten of iets wilt zeggen buiten de opname om. Het is daarnaast mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten direct op de microfoon, waardoor je meteen mee kunt luisteren wat er opgenomen wordt. En mocht je geen boxen aan je computer hebben aangesloten dan kan de Yeti ook nog geluid afspelen, regelbaar met de op de microfoon aanwezige volumeknop. Waarmee je overigens ook het geluidsniveau van je opnamen kunt instellen.

Ben je van plan om je geld te gaan verdienen met het maken van films, zang of YouTube dan is de Blue Yeti WhiteOut de perfecte microfoon. Maar ook voor gewoon een potje gamen met je vrienden is de Yeti een fantastisch apparaat.

De officiële verkoopprijs van de Blue Yeti WhiteOut is € 149,95.

RECENSIES OVERZICHT
Uiterlijk
10
Robuustheid
9
Installatie
7
Werking
10
Ben je van plan om je geld te gaan verdienen met het maken van films, zang of YouTube dan is de Blue Yeti WhiteOut de perfecte microfoon. Maar ook voor gewoon een potje gamen met je vrienden is de Yeti een fantastisch apparaat.review-blue-yeti-whiteout-microfoon