Fox Sports en Beyond Sports lanceren POV Virtual Reality App

0

FOX Sports Eredivisie, het onderdeel van FOX Sports dat Eredivisie voetbal uitzendt, gaat wederom samenwerken met het Nederlandse bedrijf Beyond Sports. Nadat beide partijen eerder voor een wereldprimeur hadden gezorgd door virtual reality te gebruiken tijdens een live voetbalwedstrijd, hebben zij deze lijn inmiddels voortgezet. FOX Sports Eredivisie zal vanaf aankomend weekend, voor de eerste keer ooit, een gratis Virtual Reality app uitbrengen waarmee gebruikers door de ogen van de spelers de highlights van het afgelopen weekend kunnen beleven.

Als toevoeging op de Virtual Reality technologie die Beyond Sports op het moment al aanbiedt aan meerdere grote voetbalclubs zoals Arsenal, AZ en Stoke City, zal het sportstech bedrijf de focus gaan verleggen richting de consument. In samenwerking met FOX Sports Eredivisie en mede mogelijk gemaakt door KPN, heeft het Nederlandse sportstech bedrijf een gratis applicatie ontwikkeld waarin de beste goals van het afgelopen weekend zullen komen te staan. Volledig in virtual reality. Door de ogen van de spelers.

In het verleden zijn er meerdere bedrijven geweest die applicaties hebben uitgebracht op basis van 360° video. De FOX Sport is anders. In plaats van alleen controle te kunnen uitoefenen op het zicht, geeft virtual reality de mogelijkheid tot controle op veel meer vlakken. Selecteer gemakkelijk de speler door wiens je ogen de wedstrijd wilt bekijken en beleef de highlights op de manier dat de speler die zelf heeft ervaren.

Naast enkel de beste goals bevat de app ook fragmenten uit het zaterdagavond-programma ‘De Eretribune’, waarin analisten belangrijke wedstrijdsituaties analyseren in virtual reality. Fans thuis kunnen daarom niet alleen de beste goals van het afgelopen weekend zien, ze kunnen ook de geanalyseerde fragmenten terugkijken. Het bekijken en analyseren van wedstrijden was nog nooit zo interactief.

In het begin zullen alleen consumenten die in het bezit zijn van een Samsung Gear VR gebruik kunnen maken van de applicatie. De ontwikkelingen voor de nieuwe versie, dat ervoor zorgt dat alle high-end telefoons middels een Google Cardboard situaties in Virtual Reality kunnen beleven, zijn nog in volle gang.

Alle positionele data wordt aangeleverd door dataprovider ChyronHego.