Deirdre O’Brien benoemd tot vicepresident People

0

Apple heeft bekendgemaakt dat Deirdre O’Brien, vicepresident Worldwide Sales and Operations, is benoemd tot vicepresident People. Zij zal direct onder CEO Tim Cook werkzaam zijn. Deirdre is al bijna 30 jaar werkzaam bij Apple. Met haar nieuwe functie neemt ze de leiding over alle HR-functies, waaronder talentontwikkeling, recruiting, arbeidsvoorwaarden, honoraria en bedrijfsondersteuning. Ook komt ze aan het hoofd van Apple University te staan.

“Al zo lang ik bij Apple zit, is Deirdre de verbindende factor tussen onze afdelingen Operations, Sales, Marketing en Finance om zo goed mogelijk producten aan onze klanten te leveren,” aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Deirdre begrijpt precies hoe de unieke bedrijfscultuur van Apple in elkaar zit, en dat mensen bij Apple komen om hun allerbeste werk te leveren. Ze is een fantastische leider. Ik ben ontzettend blij dat zij met haar ervaring en talent deze belangrijke rol gaat vervullen.”

Deirdre kwam in 1988 bij Apple werken. Nu runt ze een wereldwijd actief bedrijf dat de beste producten ter wereld aan klanten levert. In haar rol heeft ze aangetoond dat ze een buitengewoon talent voor samenwerking en leiderschap heeft, en dankzij haar werk en dat van haar team heeft Apple tegelijkertijd snel kunnen groeien en een ongeëvenaarde klantervaring kunnen bieden. De afgelopen 20 jaar heeft Deirdre een belangrijke rol gespeeld bij elke productlancering van Apple hardware.

“Ik hou van Apple. En net als voor mijn collega’s is het ook voor mij een eer om van Apple mijn levenswerk te maken,” zegt Deirdre. “Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en 120.000 getalenteerde medewerkers wereldwijd te ondersteunen die elke dag weer geweldige dingen willen doen. Het is een voorrecht om met zo’n divers en getalenteerd team te werken en te zorgen dat ze zich hier bij Apple thuis voelen.”

Deirdre behaalde haar Bachelor Operations Management aan Michigan State University en haar MBA aan San Jose State University. Ze begint in de herfst met haar nieuwe functie.