Computable start stemproces Computable Awards 2017

0

Lezers en bezoekers van Computable kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen op de genomineerden van de Computable Awards 2017, de belangrijkste zakelijke ICT-prijzen van Nederland. Stemmen kan tot en met zondag 8 oktober. Op 31 oktober maakt Computable de winnaars bekend tijdens een spectaculaire award show.

Er is via de stemmodule in alle achttien categorieën één keer te stemmen. Daarnaast is een adviesstem uit te brengen in de redactionele categorie Partnerproject van het Jaar. Binnen elke categorie is de favoriet aan te wijzen. Er hoeft niet in alle categorieën een stem te worden uitgebracht.

Juryproces
Computable heeft het juryproces van de lopende editie van de Computable Awards verder verbeterd. In 2016 werden cases voor het eerst geworven via specifieke projecttypen. Deze onderverdeling is dit jaar aangepast naar infrastructuurprojecten (on-premises en cloud), software-/ontwikkelingstrajecten, innovatiecases op het gebied van business en data en projecten die security gerelateerd waren.

Vorig jaar werd er bij het juryberaad in de projectcategorieën gelet op complexiteit/risico’s, toegevoegde waarde en innovatie/originaliteit, in 2017 is hier al naar gevraagd bij het indienen van projecten. Bij het juryberaad lette het desbetreffende juryteam specifiek op projectmanagement, technologische componenten, bedrijfskundige aspecten en het opdrachtgeverschap.

Dit jaar werkt Computable met drie type juryleden: de algemene jury (met daarin Jeroen Aris, Fred Bons, Dion Kotteman, Geke Rosier, Reza Sarshar, Bernard Vuijk en Alexander Wijninga), actieve juryleden en adviserend juryleden. In totaal zijn er 44 juryleden betrokken bij het traject rondom de Computable Awards 2017. Bij elk tussentijds juryberaad vertolkte iemand uit de algemene jury de rol van juryvoorzitter; deze persoon werd bijgestaan door actieve juryleden. De adviserend juryleden beoordelen de voordrachten alleen digitaal.

Bekijk hier alle genomineerden