Internet of Coins ontvangt beurs SIDN Fonds

0

Internet of Coins (IoC) is een not-for-profit project met als doel het ontwikkelen van een digitale portemonnee voor valuta. Het team van Internet of Coins is een crowdfunding campagne gestart die op 21 juni om 10:00 CEST afloopt, en tot nu toe meer dan €1.500.000,- heeft opgebracht. Deze week is bekend geworden dat het SIDN Fonds aan het team een research grant van €60.000,- toekent als erkenning van de technologische innovatie van het project.

In samenwerking met stichting NLnet en de Commons Conservancy, ontwikkelt het team een digitale cryptocurrency portemonnee om verschillende blockchains met elkaar te verbinden. Het doel: het digitaal opslaan en uitwisselen van cryptovaluta en andere vormen van waarde met zogeheten smart contracts.

Het Nederlandse SIDN Fonds kiest Internet of Coins uit als een van de ondersteunde projecten, en motiveert haar beslissing als volgt:
“Internet of Coins ontwikkelt een systeem waarbinnen het uitwisselen van cryptocurrency op een democratische, open en voor iedereen toegankelijk wijze vorm krijgt. Dit past binnen de doelstelling van het fonds: Een open en vrij internet, dat voor iedereen toegankelijk is, vertrouwd wordt door het publiek, en een fundament is waarop gebouwd kan worden.”

Link naar de aankondiging: https://www.sidnfonds.nl/nieuws/uitslag-potentials–wetenschappelijk-onderzoek

Oprichters Joachim de Koning en Robert de Groot:
“We zijn dankbaar voor de support van dit project waarvan we overtuigd zijn dat het hard nodig is in de online wereld van digitale waarde. De toekenning van de beurs helpt ons niet alleen financieel, maar laat ook zien dat wat we proberen te bereiken begrepen wordt door hen die streven naar een toekomst met een vrij en open Internet.”

Het Internet of Coins platform bevat een ‘transactioneel besturingssysteem’ dat de waarde van verschillende platformen zoals Bitcoin verenigt. De crowdfunding inkomsten worden gebruikt voor ontwikkeling en om code premies mee uit te loven. Om de onafhankelijkheid van het project te garanderen, werkt de crowdfund campagne via een donatiemodel. De crowdfund heeft het doel inmiddels bereikt, zonder venture capital partijen te betrekken.

De samenwerking met stichting NLnet maakt het mogelijk voor Internet of Coins om zich als neutrale actor op te stellen, zonder belangen van derden. Eerder ondersteunde projecten door NLnet zijn het TOR project, de WebODF standaard en de No-Script browser plugin. De afgelopen week heeft het team haar alpha wallet live laten gaan via TOR. Hierdoor hebben community leden de kans om de werking van het systeem te testen, bugs te melden, en over de verschillende netwerken valuta te versturen.