Simyo meest aanbevolen postpaid aanbieder

0

Mobiele aanbieder Simyo heeft voor de derde keer op rij de hoogste WoM-score gehaald, zo blijkt uit de nieuwste ‘Word of Mouth score’ (WoM-score) van Telecompaper over de postpaid markt. 77 procent van de Simyo postpaid-klanten zou zijn aanbieder aanraden bij vrienden, familie en collega’s. Een half jaar geleden lag deze score op 74, weer zes maanden eerder op 68. Hiermee blijft Simyo voorlopen op de totale markt.

Een jaar geleden raadde nog 60 procent van alle postpaid-klanten zijn aanbieder aan, een half jaar later was dit 64 procent en bij de meest recente meting ligt dit op 65 procent.

T-Mobile, Youfone gedeeld tweede
T-Mobile en Youfone delen deze keer samen de tweede plaats: 70 procent van hun postpaid-klanten zou hun provider aanraden. T-Mobile, maar vooral Youfone zagen hun WoM-score stijgen. Tijdens de vorige meting stond Youfone op de vijfde plek met een score van 63. T-Mobile klom van de derde naar de tweede plek en kreeg er vier procentpunten bij. KPN is uit de top drie verdwenen en staat nu op de vierde plaats. Hun WoM-score bleef even hoog, maar andere mobiele aanbieders groeiden wel door waar KPN bleef staan op 68 procent.

Tele2 duikelt naar beneden
Naast KPN heeft ook Tele2 last van de concurrentie die sterke stijging laat zien. Stond Tele2 tijdens de vorige meting nog op de zesde plek, tijdens de meest recente meting is Tele2 hekkensluiter op de elfde plaats. Waar Tele2 zijn WoM-score met vier procentpunten zag dalen, steeg die van de vorige nummer 7 t/m 11 met één tot zes procentpunten. Met zijn huidige WoM-score van 58 zit Tele2 7 procentpunten onder het marktgemiddelde.

Top 3 handsets gevuld met iPhones
De top 3 meest aangeraden handsets bestaat enkel uit iPhone-modellen. Op de eerste plek staat de iPhone 7 Plus, die door 92 procent van de bezitters wordt aangeraden. Daarna volgen de iPhone 7 en 6S Plus, beide hebben een score van 89 procent. Het eerste Samsung toestel staat op de vierde plek, maar deze Galaxy S7 Edge wordt alsnog door 86 procent van de bezitters aangeraden. Bij handsets geldt over het algemeen dat de nieuwste toestellen de hoogste scores krijgen en dat deze scores ook altijd ruim boven de 85 procent liggen.