Nieuwe functionaliteiten in app Skyscanner

0

De zomervakantie is weer in aantocht en Nederlanders die nog geen vakantie geboekt hebben, zoeken online naar leuke vakantietickets. Op Skyscanner.nl wordt 27 % van de zoekopdrachten via een mobile device gedaan en Skyscanner werkt dan ook voortdurend aan de ontwikkeling van hun app. De app won in 2016 het Google Play label “Editors’ Choice”, een prijs die wordt toegekend aan apps die het team van Google Play aanbeveelt.

De reisvergelijker van Skyscanner brengt vluchten, hotels en huurauto’s samen in één app en biedt zeer intuïtieve functionaliteiten. De functionaliteiten vergemakkelijken het zoeken van bestem-mingen. Ze zijn inspirerend en bieden nuttige informatie.

Win tijd            

  • Met de optie “Weekendje weg” kan de reiziger direct data selecteren voor de eerstkomende weekenden en de beste aanbiedingen opvragen om, waar dan ook in de wereld, een weekend naar toe te gaan. Deze tool bespaart tijd en geld: het is niet meer nodig om de data van de eerstvolgende weekenden en de prijsaanbiedingen zelf op te zoeken, want Skyscanner toont ze al. Bovendien biedt Skyscanner inspiratie voor de keuze uit bestemmingen over de hele wereld.
  • Snel vluchten naar verre bestemmingen te vinden
  • “Longer trips”: deze functionaliteit maakt het mogelijk om snel vluchten naar verre bestemmingen te vinden en toont de beste aanbiedingen voor een hele maand. Momenteel is deze functionaliteit alleen beschikbaar voor iOS.

Bespaar geld

“Verken topdeals”: al op de homepagina laat Skyscanner de beste aanbiedingen van dat moment zien. Via verschillende rubrieken kunnen reizigers hun zoekopdracht personaliseren, al naar gelang de plek die ze willen bezoeken. Ook kunnen ze de data voor de komende weekenden of voor een hele maand selecteren. Zodra de zoekcriteria zijn ingesteld, volgt een lijst met de daarop afgestemde beste aanbiedingen.

“Prijsalarm”: deze optie is zowel via de app als via skyscanner.nl beschikbaar. Het is een heel handige optie waarmee reizigers, voor elke bestemming, kunnen volgen hoe de prijzen van de vliegtickets zich ontwikkelen. Daarbij kunnen ze een alarm instellen zodat ze een e-mail ontvangen bij verhoging of verlaging van de prijzen voor de     geselecteerde vluchten.

“Deals”: op de website van Skyscanner is ook een speciale pagina te vinden met lopende aanbiedingen die dagelijks automatisch een update krijgen.

Vind inspiratie met de functie ‘overal’            

“Overal”: deze revolutionaire functionaliteit, die eveneens beschikbaar is via Skyscanner.nl is een aanwinst voor iedereen die inspiratie zoekt voor de volgende reis. Voor degenen die al wel een datum hebben, maar nog geen bestemming biedt de functionaliteit “Overal” leuke last-minute aanbiedingen vanaf het vliegveld naar hun keuze.

Handige personalisering van screenshots

Wil je jouw favoriete vlucht, hotel of huurauto delen met vrienden? Dan is de optie “Gepersonaliseerde schermafbeelding delen“ handig. Deze optie geeft de mogelijkheid het screenshot aan te passen. Reizigers kunnen de belangrijkste informatie omcirkelen, erop schrijven of stickers op de afbeelding plakken.

Ronald Scheepens, Marketing Manager Skyscanner Nederland zegt over de functionaliteiten in de app: “Bij Skyscanner vinden we het belangrijk om te blijven innoveren en telkens nieuwe technologieën te ontwikkelen zodat we kunnen aansluiten op veranderende behoeften van consumenten. We hebben de feedback van gebruikers verwerkt in onze app, waardoor mensen hun reis nog makkelijker en nog sneller kunnen plannen.”

Ga na naar de mobiele websitepagina om de Skyscanner app te downloaden.

Over Skyscanner
Skyscanner behoort tot de grootste reiszoekmachines ter wereld en biedt gratis een volledige zoekdienst aan voor vluchten, alsmede een vergelijking van hotels en huurauto’s die over de hele wereld beschikbaar zijn.

Skyscanner is in 2003 opgericht en helpt maandelijks meer dan 50 miljoen bezoekers bij het vinden van de beste reismogelijkheden. Skyscanner is beschikbaar in 30 talen. De gratis Skyscanner app wordt, volgens de scores van webwinkels, zeer goed gewaardeerd en is al meer dan 50 miljoen keer gedownload. De Skyscanner website won in 2014 en 2015 de titel “Website van het jaar”.

Skyscanner biedt werk aan meer dan 500 mensen en heeft kantoren over de hele wereld: Edinburg, Glasgow, Singapore, Beijing, Shenzhen, Miami, Barcelona, Sofia, Boedapest en Londen. Skyscanner maakt deel uit van de Ctrip groep.