Red Hat introduceert end-to-end cloud-native ontwikkelomgeving

0

Red Hat, Inc., leverancier van opensourceoplossingen, introduceert Red Hat OpenShift.io. Deze gratis online omgeving is geoptimaliseerd voor het ontwikkelen van cloud-native, container-gebaseerde applicaties. Bedrijven concurreren op software-innovatie, waardoor het snel kunnen bouwen en schalen van applicaties essentieel is. OpenShift.io maakt digitale transformatie mogelijk met een end-to-end applicatie-ontwikkelomgeving die geen installatie vereist.

Volgens IDC zullen bedrijven die digitale transformatie nastreven hun vermogen om software te ontwikkelen in 2018 verdubbelen. Ontwikkelteams moeten sneller, betere applicaties maken. Ze zijn daarom op zoek naar moderne ontwikkeltechnologieën, zoals Linux-containers en microservices, maar willen ook profiteren van tools en omgevingen die het gebruik van deze technologieën makkelijker maakt.

In Red Hat OpenShift worden innovaties van verschillende opensourceprojecten gecombineerd, waaronder fabric8, Jenkins en Eclipse Che. Zo biedt het applicatie-ontwikkeltools en -omgevingen die organisaties helpen relevant te blijven in een markt die op digitaal gebied transformeert. Het heeft als doel ontwikkelteams te helpen effectiever samen te werken, ongeacht of ze in hetzelfde gebouw werken of verspreid over de hele wereld zitten. En het laat ze gecontaineriseerde op microservices gebaseerde oplossingen bouwen die in hybride cloud-omgevingen worden ingezet. Red Hat OpenShift.io heeft tools voor:

  • Samenwerken in teams
  • Agile planning
  • Developer workspace management
  • Programmeren en testen van applicaties
  • Runtime stack analysis
  • Continue integratie en oplevering

Red Hat OpenShift.io introduceert krachtige, realtime stack-analyses, waarmee ontwikkelteams kritieke kwetsbaarheden en ongebruikelijke gebruikspatronen kunnen opsporen. Dit verhoogt het vertrouwen van de ontwikkelaar in de gekozen software-stack en verlaagt risico’s. Ontwikkelaars kunnen het gehele platform gebruiken zonder dat ze iets lokaal moeten installeren en de applicaties zijn standaard in Linux-containers gebouwd.

OpenShift.io omvat ook een gratis abonnement voor het Red Hat Developer Program. Dat biedt een variëteit aan Red Hat-ontwikkelproducten, waaronder een Red Hat Enterprise Linux developer abonnement, Red Hat JBoss Enterprise Middleware en andere Red Hat-technologieën.

Red Hat OpenShift: het meeste uitgebreide enterprise Kubernetes-platform voor cloud-native applicatieontwikkeling

Door de uitbreiding van het portfolio met Red Hat OpenShift.io en de onlangs aangekondigde Red Hat OpenShift Application Runtimes, biedt Red Hat nu het meest robuuste, open, geïntegreerde en ondersteunde cloud-native applicatieontwikkelplatform voor productie-workloads. Red Hat OpenShift, een Kubernetes-native container-applicatieplatform, helpt bedrijven cloud-native innovatie te omarmen, terwijl zij hun bestaande IT-investeringen behouden door een enkele, schaalbare en flexibele oplossing.

Applicaties die met Red Hat OpenShift.io gebouwd zijn, worden ingezet door gebruik te maken van OpenShift Online, een beheerde multi-tenant oplossing van Red Hat OpenShift. De nieuwe generatie van OpenShift Online, dat tijdens de Red Hat Summit 2017 werd geïntroduceerd, helpt ontwikkelaars zich te richten op het maken van applicaties in plaats van het beheren van containerbestanden. Het biedt quickstart-templates voor “one-click development” en ondersteunt een breed scala aan ontwikkeltalen, frameworks, database- en middlewarediensten, evenals Source-to-Image (S2I) voor het bouwen van containers zonder dat dockerfiles gemaakt of beheerd moeten worden.

Beschikbaarheid
OpenShift.io is beschikbaar in een gelimiteerde developer preview. Gebruikers kunnen inschrijven via https://openshift.io/.

Quotes
Harry Mower, senior director Developer Programs bij Red Hat:
“Ongeacht de sector waarin klanten actief zijn, is het bieden van waarde via software belangrijk voor hun succes. Deze nieuwe generatie producten en diensten vereist een nieuwe generatie ontwikkeltools. Deze behoefte is kostbaar en tijdrovend voor organisaties die niet uit de softwarewereld komen. Red Hat OpenShift.io biedt hiervoor een oplossing met de tools die nodig zijn om moderne applicaties te ontwikkelen en te testen bovenop een open applicatieontwikkelomgeving die in de cloud wordt gehost.”

Al Gillen, group vice president, Software Development en Open Source bij IDC:
“Nieuwe talen, ontwikkelaarsdiensten en moderne applicatie packaging-technieken die geoptimaliseerd zijn voor cloud-native implementatie brengen allemaal een unieke waarde voor ontwikkelaars. Ze helpen bij het maximaliseren van de prestaties en implementaties en maken een variëteit aan infrastructuurkeuzes mogelijk. Verder zorgt de verbeterde abstractie die andere talen en ontwikkelomgevingen bieden voor nieuwe vormen van workload-portabiliteit, wat helpt bij het verkorten van de application-delivery cyclus.”