Vacature: Senior Applicatiebeheerder

0

Bedrijf: Gemeente Rotterdam
Titel: Senior Applicatiebeheerder
Standplaats: Rotterdam
Contactpersoon: Conny Chan
Telefoonnummer: 06-12378752
Aantal uur: 36
Salaris: maximaal € 4.740,-

solliciteer-direct

=========================================

Senior Applicatiebeheerder

Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt. Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers? Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning
Het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning is de spil van de gemeentelijke organisatie en maakt kaders voor het hele concern. Zij zorgt enerzijds dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen en de schakel is tussen de burgers, het stadsbestuur en de gebieden. Anderzijds is het cluster de schakel met de overige (beleids)clusters op het gebied van bedrijfsvoering. ICT, HR, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken, Onderzoek, Financiën, Inkoop en Communicatie zijn gebundeld. Zo levert het cluster haar bijdrage die de organisatie nodig heeft bij het uitvoeren van haar werk voor de stad. De positie van de medewerkers staat centraal. Bij de gemeente Rotterdam krijg je de kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities. Hiermee maak je het verschil in een organisatie die werkt voor de stad Rotterdam.

Afdeling ICT
Kijk voor een korte impressie wat ICT betekent voor de gemeente Rotterdam:

https://youtu.be/NKd_1Msgupw en https://youtu.be/8Jbmwsco5NA

In Rotterdam werk je bij de grootste ICT-afdeling in gemeenteland. Honderden collega’s houden zich dagelijks bezig met het beheren en beveiligen van alle ICT-dienstverlening. Zowel binnen de organisatie als in de stad. We werken met de meest geavanceerde technologieën om Rotterdam beter en innovatiever te maken. Vanuit onze twee dedicated datacenters hosten we meer dan 1.000 applicaties, 500 databases en beveiligen we vele terabytes aan data. Zo zorgen we ervoor dat meer dan 10.000 collega’s, een miljoen burgers en vele bedrijven dagelijks ondersteund blijven. Dus wil jij werken voor een organisatie met 16.000 gebruikers, 20.000 mailboxen en die wekelijks een paar duizend aanvallen via internet buiten de deur houdt? Stuur ons dan snel je motivatie.

Jouw rol
Als senior applicatiebeheerder ben je op technisch gebied een kei. Je kunt veranderingen gecontroleerd doorvoeren en de daarbij behorende werkzaamheden coördineren. Via onze ingerichte processen ITIL en ASL bewaak je de werkzaamheden en los je zelfstandig vragen en verstoringen op. Ook ben je verantwoordelijk voor het stellen van acceptatienormen ten aanzien van applicatieprogramma’s en stel je testplannen en beheerprocedures op. Je ondersteunt en implementeert applicatiesystemen. Daarnaast stuur je vijf tot acht medewerkers aan en ben je het aanspreekpunt voor interne afdelingen en externe leveranciers.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting van ICT.
 • Je bent resultaat- en klantgericht, waarbij je al samenwerkend verantwoordelijkheid neemt.
 • Klanten en leveranciers te woord staan, gaat je gemakkelijk af.
 • Je hebt een coachende managementstijl.
 • Je hebt en houdt het overzicht, denkt logisch na en maakt je snel nieuwe technieken en producten eigen.
 • Het is essentieel dat je kennis hebt van ICT-beheermethodieken als ITIL en ASL.
 • Je kunt een team door veranderingsprocessen leiden
 • Je vindt het niet erg om buiten kantoortijd te werken en periodiek de wacht- en waakdiensten in te vullen.
 • Service en klantgerichtheid is voor jou een vanzelfsprekende zaak.

Kennis van de volgende systemen is een pré voor deze functie: Microsoft Windows 8.1 en Server 2012 R2 / Citrix XenDesktop / XenServer / XenApp / Provisioning Services / Microsoft App-V / SCCM /RES Workspace Manager.

Ons aanbod

 • Een verantwoordelijke en afwisselende functie in een collegiaal team.
 • Binnen het team krijg jij de ruimte om te werken aan het verbeteren van het IT-netwerk.
 • We helpen je met ontwikkelen van kennis en vaardigheden.
 • Doorgroeimogelijkheden en opleidingen.
 • Een Individueel Keuzebudget dat je naar keuze kunt inzetten. Bijvoorbeeld voor bedrijfsfitness of de aanschaf van een nieuwe fiets.
 • Flexibel werken volgens Het Nieuwe Werken in moderne panden verspreid over de stad.

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.740,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Contactgegevens
Wil je meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met C.J. Ossewaarde, tel. 010-2674747 of via de mail cj.ossewaarde@rotterdam.nl. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Conny Chan, te bereiken via tel. 06-12378752.

Interesse?
Solliciteer direct via de ‘Solliciteer’ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Keywords: Vacature, Fulltime, Rotterdam, ICT Specialist, Applicatiebeheer.