Vacature: Release Manager

0

Titel: Release Manager
Bedrijf: UWV
Standplaats: Amsterdam
Contactpersoon: Ronald Gaartman
Telefoonnummer: 06 – 22233604
Aantal uur: 38
Salaris: minimaal € 54.178 en maximaal € 71.749

solliciteer-direct

=========================================

Voor UWV Werkbedrijf is Aardoom & de Jong op zoek naar een releasemanager. Wil jij bijdragen aan de ambitie dat iedere werkzoekende binnen 6 maanden aan de slag is? Wil jij bijdragen aan de ambitie dat iedereen die kan werken direct bereikbaar is voor iedere werkgever? Ben jij een mensenmens en beschik je over organisatiesensitiviteit en politiek-strategisch inzicht? Wil jij sturing geven aan het voortbrengingsproces van functionele wijzigingen in de ICT-processen en applicaties? Wil jij werken in een dynamische organisatie in een modern kantoor naast station Sloterdijk? Dan zoeken we jou!

Release Manager UWV WERKBEDRIJF
(32-38 uur, Amsterdam)

Waar ben je verantwoordelijk voor als Releasemanager?

 • Je prioriteert veranderingsverzoeken, op basis van gestelde kaders en stemt af met de klanten zowel binnen de eigen divisie, divisie overstijgend als extern (gemeenten).
 • Je stuurt namens de business, via een SCOPAFIJTH-benadering, de veranderingen aan.
 • Je verwerkt en ordent de veranderingsvoorstellen en legt deze voor/adviseert aan van toepassing zijnde gremia (denk aan het CAB – Change Advies Board), de uitvoeringsraad en/of DT/RVB) ter besluitvorming.
 • Je monitort en coördineert (geeft sturing) de loop van wijzigingsvoorstellen door het voortbrengingsproces middels o.a. het overzicht van het CAB.
 • Je bent verantwoordelijk voor het in beheer laten nemen van veranderingsvoorstellen en je begeleidt de implementatie van de veranderingsvoorstellen in de uitvoering en je zorgt dat hiervoor draagvlak is.
 • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en meenemen van de financiële gevolgen van de veranderingsvoorstellen in de afstemming over de release.
 • Je bent verantwoordelijk voor afstemming qua prioritering en inhoud van het veranderingsvoorstel en inhoud van de releases met toeleveranciers en andere belanghebbenden (van business tot ICT).
 • Je signaleert verbeteringen op het eigen vakgebied en de noodzaak tot vernieuwing en verandering daarvan. Je neemt initiatief voor de ontwikkeling en borging van bijstellingen in je werkwijze.
 • Je anticipeert op en komt tegemoet aan de vraag van de klant, i.c. de directie WB (DT) en de RvB.


Wat vragen wij van jou als Releasemanager?

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt een analytisch denkvermogen en kan goed plannen en organiseren.
 • Je hebt grondige kennis van Informatieontwikkeling en –beheer.
 • Je hebt gedegen kennis van IV-beheer, ontwikkeling en project processen.
 • Je hebt gedegen kennis van toegepaste ICT binnen een grote (administratieve) organisatie.
 • Je hebt gedegen kennis van de Business (IM) ontwikkeling, beheer en projecten en de dynamiek daarin.
 • Je kunt goed adviseren, samenwerken en communiceren op verschillende nivo’s van de organisatie.
 • Je hebt voldoende politiek-strategisch inzicht en organisatiesensitiviteit om de IV-keten te ondersteunen.
 • Je bent initiatiefrijk, besluitvaardig en resultaatgericht.
 • Je bent een netwerker die mensen kan overtuigen, inspireren en enthousiasmeren.


Waar ga je werken als Releasemanager?

UWV is het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. UWV zorgt voor deskundige, doelgerichte en efficiënte landelijke uitvoering van de werknemersverzekeringen en voor arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening. Het UWV doet dat als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij WERKbedrijf komen arbeidsbemiddeling en re-integratie bij elkaar. Het is het trefpunt voor werkzoekenden (ondersteuning bij zoeken van werk en aanvragen van uitkering) en werkgevers (vacaturebehandeling, ontslag- en tewerkstellingsvergunningen. De missie van de divisie WERKbedrijf is: “Steeds meer mensen aan het werk door het bij elkaar brengen van vraag en aanbod”.

IM-office is binnen WERKbedrijf het aanspreekpunt voor de staf en uitvoering van WERKbedrijf op het volledige gebied van Informatiemanagement. IM Office ondersteunt en faciliteert de staf en uitvoering bij de vertaling van de wensen en eisen van de uitvoering naar ICT-oplossingen. IM Office bepaalt en bewaakt de randvoorwaarden waaraan moet worden voldaan voor het uitvoeren van efficiënt en effectief informatiemanagement binnen WERKbedrijf.

De rol van IM Office wordt gekenmerkt door coördinerende (releasemanagement en projectportfoliomanagement en adviserende (business architectuur, business consultancy en gegevensmanagement) activiteiten en producten. IM Office geeft daarnaast invulling aan het Portfolioportaal. Dit is in principe het startpunt van het voortbrengingsproces. Het voortbrengingsproces is de wijze waarop aanpassingen aan het Applicatielandschap (de systemen van WERKbedrijf zoals Werk.nl, Sonar, WBS, Werkmap, MIP etc.) worden gerealiseerd.

Arbeidsvoorwaarden:
UWV biedt een bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering) van minimaal € 54.178 en maximaal € 71.749. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring en achtergrond. Daarnaast is kan je rekenen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden.
Het betreft een dienstverband voor een jaar met nadrukkelijk de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd.

Procedure:
Bij de werving en selectie laat WERKbedrijf zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck, diplomacheck en VOG maken deel uit van deze procedure. Solliciteren kan via de ”Solliciteer” button/ de website van Aardoom & de Jong.

Uw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk vrijdag 7 april 2017 tegemoet. De gesprekken worden vanaf 18 maart ingepland dus snel reageren is aan te raden. Eerste gespreksronde bij de opdrachtgever vindt plaats in week 16.

Contactpersonen:
mr. Ronald Gaartman, e-mail: gaartman@aardoomendejong.nl telefoon: 06-22233604
drs. Philippe de Jong, e-mail: dejong@aardoomendejong.nl telefoon: 06-47242447

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Amsterdam, ICT beheerder, Releasemanager, Business consultancy.